Tag Archives: wind

Shadowboxx


Rate This Concept Now!

Designer: Tom Kundig

Category: Architecture

Year: Present-2020

Overview: Composed of several elements—living space, bathhouse, and private guest room—Shadowboxx sits in a natural clearing created Continue reading →

Advertisements

WOO


Rate This Concept Now!

Designer: Zongwen Yuan

Categories: GreenHealth Home Interior

Year: 2021-2030

Overview: WOO is a “wall” that can purify the air while decorates the room. It can take care of your by making your room a healthier place Continue reading →

Najade


Rate This Concept Now!

1

2

Overview: Najade is a large, modern and fast vision of the actual decks house performance cruisers.

Important is clean, well-organized deck, all captive winches are covered under the main deck with an easy access for maintenance, anker and mooring gear is also hidden under the fore deck. A large tender is sheltered in the aft garage at the transom.

The decks house is not recessed as on many boats at that size. Here the main deck has one level. The amount of space differs from other yachts in her range that shows the main salon with its indoor/outdoor concept, providing as much as possible light into the salon by large, full height windows and an amazing sky light roof.
As a standard, the main helm station is on the sun deck, but if the captain needs to steer from inside, a fully equipped wheel house is in front of the dining area. Further the sun deck incorporates a 4 person jacuzzi and sun beds for lounging while enjoying the sail.

The inner general arrangement of the lower deck offers besides a spacious crew area four generous guest cabins with en-suite bathrooms, a luxurious owner’s suite with a dressing room as well as his and her bathroom. Furthermore a comfortable TV lounge and a gymnasium take care of guest entertainment on this deck. The interior of the main deck provides an airy salon area and a forward dining next to buffet and bar.
The unusual full height windows to both sides of salon and dining allow the surrounding elements of sea, wind and sunlight to flood the space and to complete the interior philosophy with its natural beauty.

Designer: Unknown

Crater lake


Rate This Concept Now!

Overview: A winner at the 2011 Shitsurai Art International Competition, Crater Lake is an environmental installation that serves as a meeting place to visit with friends, contemplate the surroundings, or simply sit for a moment. The design was inspired by the social revitalization of the city of Kobe, Japan after the Great Hanshin-Awaji earthquake of 1995.

Multiple ideas and materials were tested to realize the complexity of the smooth and undulating form.  Wood was chosen for its strong structural capacity, easiness to work with, and natural qualities. One of the main issues was the expression of the continuous and smooth surface without using costly techniques of wood steaming, bending or digital fabrication. The solution was to divide the circular surface into a number of radial parts, with the optimal number of 20 parts. Factors that determined this optimal number were, overall surface expression, production schedule, and transportation method (vehicle bedsize). These 20 radial parts were preassembled off-site and transported by a vehicle to the main site of Shiosai Park.

Standard wood and off-the-shelf hardware were used in construction to avoid any costly customized fabrication process. 2×4 studs were used for all structural members and 30×60 mm treated cedar wood was used for the surface. The structure of radial parts consists of a series of free-form ribs composed in segments with horizontal support and cross bracing for rigidity. Each radial segment has 64 surface planks that are attached to three structural ribs that are rigidly connected between each other with horizontal supports. The surfaces with the most anticipated traffic flow have narrow spacing between each plank. As the mount becomes higher, the spacing distance of surface planks increases, allowing users to climb the mount. The rising mount resulted from understanding the site and seasonal conditions, functioning as a sun shading and wind protection from the bay winds when sitting in the inner area.

Designer: 24° Studio