Tag Archives: rooms

Shadowboxx


Rate This Concept Now!

Designer: Tom Kundig

Category: Architecture

Year: Present-2020

Overview: Composed of several elements—living space, bathhouse, and private guest room—Shadowboxx sits in a natural clearing created Continue reading →

Portland Hilltop House


Rate This Concept Now!

Designer: Olson Kundig

Categories: ArchitectureInterior 

Year: Present-2020

Overview: Situated on a hillside with views toward downtown, the design draws on classical proportions and scale to produce a sophisticated yet comfortable home. Continue reading →

My World Yacht


Rate This Concept Now!

1

2

3

Overview: A sleek, yet elegant superstructure is home to 7+1 decks providing vast sunshaded spaces for anything from representative staterooms, conference rooms, helicopter hangar, dive clubs, cinemas, lounges up to private spas and sport club and submarines.

Early in the development we realized that one needs to depart from conventional layouts, the size of the ship dictates for example that the central boarding will happen sideways and not as usual via the stern. This allows it, to use the stern for sport and beach clubs with large aft facing windows.

When boarding by gangway or in luxury by helicopter, guests are welcomed in the lobby of an atrium style staircase, inspired by the great staircases usually found in manor houses and chateaus. This spectacular staircase provides the elegant link for all decks to be used by owner, VIP and guests. A central glass lift takes the visitors to their destination deck, or even to the onboard skywalk observation platform right under the mainmast., 24m above the sea, where one can gaze over the horizon or dare to walk over the glassed walkway above the central aft staircase.

The bridge deck, which is located right underneath the upper helicopter deck, provides also an enclosed hangar for the helicopter and accommodation for captain, air pilots and a pilot.

Below on the private owners deck you’ll find the huge master stateroom with adjoin dressing, bathrooms spa & hamam.
Forward facing follows a private dining space and a games area featuring Billiard and Poker tables as well as an open fireplace. Of course there is also a private gym and office spaces as well as offices for personal staff and security.

All primary public spaces are located on the upper deck. The further forward you progress through this flight of rooms the more exclusive and spectacular becomes the environment. Conference rooms are followed by a dining-hall with stage, private lounges, all terminating in an exclusive nightclub with a spectacular forward facing panoramic window and tent style ceiling structure. The foredeck is providing space for a generous party balcony as well as for an exterior crew recreational area at a lower, view tight level. All walkways are considerably wider than on smaller yachts to underline the luxury of a spacious layout.

MY WORLD will accommodate its 34 passengers in utmost luxury. There are 6 VIP Cabins with private balconies, 9+1 guest cabins and a fully private upper deck. 64 crew, comprised of captain, officers, air pilots, service and security staff and ratings cater for any needs the guests or owner might have.

All VIP and guest accommodation is located on the main deck, as are the associated semi-public spaces such as sports & beach club & cinema. A second central staircase separates the VIP area from the guest area.

Below this deck at last, you’ll find three service decks with crew accommodation, stores and the primary technical spaces.

Beside the typical amenities boasts the crew accommodation with a fully equipped sportsclub, a cinema and a webcafe.

Close to the aft staircase and dive club we arranged a complete hospital with operating theatre, decompression chambers and sick bay. The dive club has a split layout with guest area and dive preparation space for the crew. The diveclub has large port & starboard terraces with integrated hydraulic stairs to the sea. A multitude of tenders, jet skis, amphibious car and a limousines are stored in dedicated garages.

All this is topped by two 5 person submarines ready to launch invisibly through a moonpool in the bottom of the hull.

The propulsion concept of this vessel is diesel electric, with azimuth thrusters. The azimuth system allows efficient propulsion while ensuring also an optimized operation of the dynamic positioning system.

MY WORLD truly creates a world on its own for the owner wanting to set its on marks in the world.

TENDER & TOYS:
2x Helicopter Augusta Grand or similar
1x 11.5m Chaseboat
2x 8.8m Limo Tender
2x 8.2m Dive support RIB
5x Jetski 3 Seater
2x Beach catamaran
2x 5 Seater submarines
2x 10.75m Lifeboat
2x 8.2m Fast rescue boats
1x Amphibious vehicle
2x Limousine car

Designer: NEWCRUISE Yacht Projects & Design

Shipyard Taiwan


Rate This Concept Now!

Overview: This project goes by the title “Shipyard Taiwan.” As you probably have already guessed, it’s a Taiwanese shipyard, one that’s designed, planned, and visualized by Motion Code Blue. Built onto and into an existing u-shaped hall and production building for motor yachts, this project aims to add an office building, green and recreational spaces, and a showroom. And in the vein of near-impossible design requirements the world over, the commissioner asks MCB to give this project “landmark-like characteristics.” It’s sort of like saying “make it godly, please.”

Inside this structure you’ll find VIP-areas, meeting rooms, offices for employees and CEOs, terraces, a yoga room and language course facilities. In the lower levels theres a kitchen area, staff restaurants and a cafeteria. The entrance area connects the showroom with the VIP-areas and office wing, with much fantastically beautiful room for walking around, buying up all kinds of boats.

Multimedia walls accent the intentionally neutral space, highlighting the boats – the heart of the complex. Meant for everything from launch parties to press events to public presentations. The main show area can show a max of three 50 feet yachts at once.

Outdoor areas also show the boats as the whole thing is basically made of windows. Outside there’s space for BBQ, relaxing, or just jamming about, thinking about all the boats you’re gonna buy.

Designer: Motion Code Blue

Theatre de Stoep


Rate This Design Now!

Overview: UNStudio’s completed design for the Theatre de Stoep in the Dutch town of Spijkenisse responds to the current cultural invigoration of the city by merging the archetypical function of a theatre- that of creating a world of illusion and enchantment – with the specific requirements to cater to the needs of the local community. The resulting venue is designed to fortify and inspire the magic of live theatre, providing at once a place of performance, a social gathering and experience of contrasting realities.

In the design of the 5,800 m2 building, a larger and smaller theatrical space (seating 650 and 200 guests respectively), several interlinked foyers, a grand cafe and restaurant, an artist’s cafe, a VIP lounge, numerous dressing rooms, multifunctional rooms and offices are all brought together within one volume. The placement of the various elements results in a building in the form of a flower, with a large, column-free foyer forming the heart of the structure.

Furthermore, the foyer serves to organize way finding and the linking of the different programs within the building. From the main foyer, a sculptural stairway forms the binding element toward the entrances to the auditoriums, while the handrail of the stairway seamlessly molds itself into functional surfaces and furniture elements.

The theater will play host to a wide variety of performance types, including plays, opera, cabaret, musicals, concerts, and dance performances. As such, versatility in the acoustic properties of the theater space are paramount. The recent rapid development of software used to control acoustics made it possible to engineer and optimize the sound quality within the space. Thus, the ceiling elements can be lowered and angled to adjust volume levels when required, while the acoustic wall panels reflect and increase the quality of the sound for every seat in the auditorium.

Designer: UNStudio