Tag Archives: residence

PV14 House


Rate This Concept Now!

Designer: M Gooden Design

Categories: ArchitectureHomeInterior

Year: Present-2020

Overview: The house is approximately 100′ above the surface of the White Rock Lake and was completed in 2014. It was elevated in order to separate the living spaces from the street and all the traffic and noise. Another reason was to expose the house to the beautiful views. Continue reading →

Advertisements

Remodeled Beverly Hills Rsidence


Rate This Concept Now!

Designer: McClean Design

Category: Architecture | Home | Interior

Year: Present – 2020

Overview: Located in Beverly Hills, California, this residence is a remodel of an existing home originally built in the 1970s. The living area is spacious and simple but also inviting. The modern fireplace gives the room an alluring feel and the abstract artwork adds style without following a particular theme. The color palette and the materials used are simple and based on natural elements. The gray accents give the white space a modern and sophisticated look while the subtle hints of yellow add cheer to the space.

Casa SO


Rate This Concept Now!

Designer: Luca Marastoni with Bonvecchio

Categories: Architecture | Pools

Year: Present – 2020

Overview: The architect’s history of experimenting with different materials and techniques definitely helped shape this unusual residence. Partially built into the slope, the structure has some odd angles that follow the architecture of the terrain and, in combination with the green roofs, allow everything to blend into the landscape.

Apart from the architecture, the project stands out thanks to a really interesting and unusual swimming pool with a design inspired by a shell. The pool is surrounded by a teak deck and complemented by a jacuzzi.

Villa Moerkensheide


Rate This Concept Now!

Overview: It’s a very spacious residence with a total living space of 306 square meters but the most interesting thing about it is the way it was organized.

The house was built in the center of the plot and was designed as a series of three cubes around an equilateral triangle. This allows it to be perfectly symmetrical. Three gardens surround the house and each one is intended for a specific time of day.

At the center, where the cubes meet, the architects designed three large arched windows which seem to form void at the ground floor. The windows stretch across the walls and reveal the three gardens. They each have a glazed central door.

Designer: Dieter De Vos Architecten