Tag Archives: container

Irish Container Home


Rate This Concept Now!

Designer: Patrick Bradley Architects

Category: Architecture

Year: Present-2020

Overview:  The architects employed a completely new approach for the area, designing the first modern shipping container construction in Northern Ireland. They used 4 containers in total to create two large cantilever forms. The exterior of the residence is covered with dark gray powder-coated expanded metal sheets (used for the upper level) and pre-rusted Corten steel (for the lower level).

The containers were insulated and waterproofed to prevent rust and they were used to create a structure that acts like a sculpture but also blends in with the surroundings. The building complements the forms and colors found in the local area.

The desire was to create a completely different atmosphere between the two levels. The layout takes advantage of the views over the woodland, the nearby river and the distant mountains. There are two entry points. One is an orange door on the ground level and the primary entrance is on the upper floor.

The upper level contains a galley and an open plan which houses the living and dining spaces and the kitchen. There are also two balconies to the South and West and a hidden door that leads into a bedroom. In total, the house has three bedrooms.

Advertisements

A Container Home With Personality


Rate This Concept Now!

Overview: Shipping container homes are no longer news. Lots of architects and clients are inspired to build there new structures after realizing all the advantages they offer although they do require special planning and care.

This container home is located in Corboba, Argentina. It offers its users a total of 195 square meters of living space. The house was built from two metal containers placed in an L-shape.

The ground floor contains all the service area, including the main entrance, the kitchen, pantry, laundry room, bathroom, workshop and warehouse. These functions are divided into two volumes and between them is a gap which houses the living room, the garage and a barbecue area. The second floor contains the private space, namely the bedroom and bathroom areas.

The architect used polyurethane foam for the interior, painted the ceilings with latex and lined the walls with plasterboards to hide all the installations. Polished concrete floors ensure a continuous look throughout all the spaces.

Designer: José Schreiber Arquitecto