Tag Archives: building

65BTP-House


Rate This Concept Now!

Designer: ONG&ONG Pte Ltd

Categories: Architecture Interior Pools | Garden | Home

Year: Present-2020

Overview: This is a home surrounded by a vast garden that converges at a colossal pre-war rain tree with such magnificence that its presence is ingrained within the very architecture of the house itself. Throughout this home are numerous encounters with nature whilst still being very much indoors. The architectural placement of the building allows for the viewing of the feature tree from all of the main spaces, from either of its two storeys right down to the basement.

Advertisements

Aldar Headquarters


Rate This Concept Now!

Overview: The Aldar Headquarters located in Abu Dhabi stands alone as a striking modern marvel against a landscape of harsh desert and four-sided buildings. The semispherical structure is comprised of two circular convex facades linked by a narrow internal construction. The resulting clam shape has visual power that’s also symbolic of the area’s seafaring heritage and gives a renewed identity to the community. It’s atypical in every way!

Designer: MZ Architects

Digital Constructive Shell


Rate This Concept Now!

Overview: Jerusalem is known for its vertical communities that climb from hillside to hillside. This proposal for the area applies the modernist concept developed in the Bauhaus school in Germany in the 1930′s which is based on five principles, including separation of the walls from the building frame to create a free standing shell. Here the traditional constructive elements become a camouflage for the building frame rather than a part of the structural frame of the building.

Designer: Ofir Menachem

Shipyard Taiwan


Rate This Concept Now!

Overview: This project goes by the title “Shipyard Taiwan.” As you probably have already guessed, it’s a Taiwanese shipyard, one that’s designed, planned, and visualized by Motion Code Blue. Built onto and into an existing u-shaped hall and production building for motor yachts, this project aims to add an office building, green and recreational spaces, and a showroom. And in the vein of near-impossible design requirements the world over, the commissioner asks MCB to give this project “landmark-like characteristics.” It’s sort of like saying “make it godly, please.”

Inside this structure you’ll find VIP-areas, meeting rooms, offices for employees and CEOs, terraces, a yoga room and language course facilities. In the lower levels theres a kitchen area, staff restaurants and a cafeteria. The entrance area connects the showroom with the VIP-areas and office wing, with much fantastically beautiful room for walking around, buying up all kinds of boats.

Multimedia walls accent the intentionally neutral space, highlighting the boats – the heart of the complex. Meant for everything from launch parties to press events to public presentations. The main show area can show a max of three 50 feet yachts at once.

Outdoor areas also show the boats as the whole thing is basically made of windows. Outside there’s space for BBQ, relaxing, or just jamming about, thinking about all the boats you’re gonna buy.

Designer: Motion Code Blue

Theatre de Stoep


Rate This Design Now!

Overview: UNStudio’s completed design for the Theatre de Stoep in the Dutch town of Spijkenisse responds to the current cultural invigoration of the city by merging the archetypical function of a theatre- that of creating a world of illusion and enchantment – with the specific requirements to cater to the needs of the local community. The resulting venue is designed to fortify and inspire the magic of live theatre, providing at once a place of performance, a social gathering and experience of contrasting realities.

In the design of the 5,800 m2 building, a larger and smaller theatrical space (seating 650 and 200 guests respectively), several interlinked foyers, a grand cafe and restaurant, an artist’s cafe, a VIP lounge, numerous dressing rooms, multifunctional rooms and offices are all brought together within one volume. The placement of the various elements results in a building in the form of a flower, with a large, column-free foyer forming the heart of the structure.

Furthermore, the foyer serves to organize way finding and the linking of the different programs within the building. From the main foyer, a sculptural stairway forms the binding element toward the entrances to the auditoriums, while the handrail of the stairway seamlessly molds itself into functional surfaces and furniture elements.

The theater will play host to a wide variety of performance types, including plays, opera, cabaret, musicals, concerts, and dance performances. As such, versatility in the acoustic properties of the theater space are paramount. The recent rapid development of software used to control acoustics made it possible to engineer and optimize the sound quality within the space. Thus, the ceiling elements can be lowered and angled to adjust volume levels when required, while the acoustic wall panels reflect and increase the quality of the sound for every seat in the auditorium.

Designer: UNStudio