Rolling Huts


Rate This Concept Now!

Designer: Tom Kundig

Categories: ArchitectureInterior

Year: Present-2020

Overview: The Rolling Huts are several steps above camping, while remaining low-tech and low-impact in their design. The huts sit lightly on the site, a flood plain meadow in an alpine river valley. The construction of each hut is simple. It is, in essence, an offset, steel clad box on a steel and wood platform. Walls are topped by clerestory windows, over which a sips panel roof floats in an inverted, lopsided V. At the north end of the hut, a double-paned sliding glass door opens to the outside. Living occurs not only in the 200 square feet inside the box, but on the 240 square feet of covered deck space surrounding it. Interior finishes—cork and plywood—are simple, inexpensive, and left as raw as possible. Exteriors are durable, no-maintenance materials—steel, plywood and car-decking. The raw nature of the materials responds to the natural setting.

Visit This Concept At Rolling Huts

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s