Clifton Family Home


Rate This Concept Now!

Designer: SAOTA studio

Categories: ArchitectureInterior

Year: Present-2020

 

Overview: The location allows the house to offer magnificent views of the ocean and bay but also exposes it to the winds, not to mention that, being so close to the road, the privacy and noise became important issues for the project.

The architects’ response to the site was to elevate the main level on a plinth. This way, the ground floor which contains the guest bedroom, the gym, study and garage was partially set into the site and concealed by vegetation.

The first and second floors were fragmented and rotated in order to also create an exterior terrace. A glass bridge connects the interior structures. The family room, kitchen, dining area and lounge are all connected to a large terrace and a blue mosaic pool runs the length of this amazing terrace, making the views even more spectacular.

The entertainment room features a beautiful weathered copper bar with natural stone countertops and a custom laser-cut aluminum screen. A fiery and sculptural light fixture is the focal point of this portion of the room.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s