Casa AL


Rate This Concept Now!

Designer: Studio Arthur Casas

Categories: Architecture | Pools

Year: Present – 2020

Overview: The 5,200 square foot house was built with a selection of materials chosen to reflect the regional landscape: quarry stone and locally-sources teak wood which are both resistant to weather variations and erosion. One of the main priorities was to allow the house to capture the stunning views of the ocean. However, because of the considerable slope and the tall building between the land and the shore, that proved to be a challenge. The solution for the problem was to relocate the entrance, the social areas and the infinity pool on the middle level of the three-storey structure. This way the incredible scenery can be admired without any obstructions and it feels like the ocean is at their doorstep.

Advertisements

One thought on “Casa AL”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s