Villa Moerkensheide


Rate This Concept Now!

Overview: It’s a very spacious residence with a total living space of 306 square meters but the most interesting thing about it is the way it was organized.

The house was built in the center of the plot and was designed as a series of three cubes around an equilateral triangle. This allows it to be perfectly symmetrical. Three gardens surround the house and each one is intended for a specific time of day.

At the center, where the cubes meet, the architects designed three large arched windows which seem to form void at the ground floor. The windows stretch across the walls and reveal the three gardens. They each have a glazed central door.

Designer: Dieter De Vos Architecten

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s