Modern Family Home Cantilevers Over The Australian Landscape


Rate This Concept Now!

Overview: Originally, this site situated in a rural area outside Ballarat in Australia was occupies by an early 80s house with an A frame design and only two bedrooms.

The architects’ interest in the “interplay of materials, light, form and detail” materialized in a modern design which cantilevers over the hillside and offers beautiful views over the tree canopies from the upper levels.

An imposing fireplace with firewood storage built into the supporting structure adorns the main lounge area. Huge windows and sliding doors open the area to the exterior and, at the same time let in the natural light emphasizing spaciousness.

The dining area on a slightly raised plan. Surrounded by wood paneling and featuring white beams with an interesting geometric structure, this area feels particularly warm and welcoming. Of course, huge windows offer it views of the surroundings.

Designer: Moloney Architects

Advertisements

2 thoughts on “Modern Family Home Cantilevers Over The Australian Landscape”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s