Shanghai Fish


Rate This Concept Now!

Overview: Situated in the middle of a lake in south-east Shanghai, the SH Fish building serves as the focal point among 5 other proposed structures. The circular shape of the the floor plans was determined in relationship with the waterfront, giving it a 270° lake view inside. Thanks to its unique location at the tip of the peninsula, the design is reminiscent of a lighthouse. In much the same way, it serves as a beacon for anyone visiting this cultural hub.

A wooden podium rises from the ground to form a 5 meter-high viewing point. This way, the promenade and the landscape are combined to integrate nature and architecture. The building’s unique facade treatment creates a cloud-like texture. The vertical fins have variations in orientation, responding to the interior space functions requiring various natural light solutions. At night, LED lights integrated in the vertical fins create a surreal reflection of a colorful cloud on the lake’s surface.

Designer: UA Studio7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s