Cut Back Hills


Rate This Concept Now!

Overview: Designers at 24° Studio were given a task to create a structure for a pretty specific area of wetlands, a structure that not only provided passage through and safe space for people to enjoy, but one that did not present a danger to the wetlands now or in the future. The area: wetlands along Old Pacific Highway 101 in San Diego California. The solution: Cut Back Hills.

What this whole lovely structure consists of is 522716 sq. ft of wood, basically. The main function of this structure is to provide a really fabulous bridge from the parking lot above to the water below for people to walk upon, enjoying the wetlands from many excellent vantage points as they go. Walking OR rolling, I should say, as there are stairs at the end down to the water or an ADA compliant ramp for wheelchair use.

The entire structure follows a hard-packed path already in existence so as to minimize the impact to the area. There’s new parking spaces at the top, observation areas at the top and all the way down the whole structure, decks, curls, and an overall amazing collection of views throughout.

This is going to be one amazing place to chill out on a nice afternoon.

*BONUS NOTE: Cutback is also a surfer term, just so you know, all of ye waterloving fellows and ladies. Walk down the wood from the parking lot and look around, but don’t forget your board at the top.

Designers: Fumio Hirakawa and Marina Topunova of 24° Studio

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s